Consommé van duif

140 MIN
4 personen
Consommé van duif

Deze consommé vraagt wat geduld, maar het resultaat is een prachtige helder bouillon met heerlijk afsmakende plakjes duif en bospaddenstoelen. Feestelijk!

Ingrediënten

  • 2 houtduiven
  • 3 wortelen, grof gehakt
  • 1 stengel selder, grof gehakt
  • 2 preiwitten, grof gehakt
  • 120 g bospaddenstoelen, in kwartjes
  • 2 uien, grof gehakt
  • 1 klontje boter
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 3 el bladpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Haal de borstfilets van de duiven.
  2. Doe de karkassen en bouten in 1 liter water. Leg er de uien, de preiwitten, de selder, de wortelen, de takjes tijm en het laurierblaadje bij. Kruid bij met peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat 1,5 uur sudderen.
  3. Laat de bouillon afkoelen en zeef door een neteldoek tot een consommé. Breng opnieuw 30 minuten aan de kook.
  4. Bak ondertussen de duivenborstfilets gaar in de boter. Schep ze uit de pan en bak er de bospaddenstoelen in. Snijd het vlees in fijne plakjes.
  5. Verdeel de duif en de champignons over 4 soepborden. Schenk hierover de bouillon. Werk af met de peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 485.72 kcal
Koolhydraten 13.51 g
waarvan suikers 9.81 g
Vet 34.89 g
waarvan verzadigd 13.41 g
Proteïnen 27.69 g
Vezels 7.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin