Schorseneren op Vlaamse wijze met grijze garnalen

45 MIN
4 personen
Schorseneren op Vlaamse wijze met grijze garnalen

Een winterse versie van asperges op Vlaamse wijze met schorseren. De grijze garnalen geven het gerecht een feestelijk tintje.

Ingrediënten

  • 500 g schorseneren
  • 1 citroen
  • 4 eieren
  • 180 g boter
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 10 g peterselie, gehakt
  • peper en zout
  • 250 g grijze garnalen, gepeld

BEREIDING

  1. Maak de schorseneren schoon. Borstel de aarde eraf, schil ze met een dunschiller, snij overlangs doormidden en leg ze vervolgens in citroenwater zodat ze niet verkleuren.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de schorseneren gaar in 15-20 minuten.
  3. Kook ondertussen de eieren in 8-10 minuten hard. Spoel af onder koud water en pel de eieren. Plet ze met behulp van een vork fijn.
  4. Smelt de boter en schep er het schuim af. Doe de geklaarde boter, geplette eieren, nootmuskaat en gehakte peterselie in een pannetje en houd even warm op een klein vuurtje. Kruid bij met peper en zout.
  5. Leg de schorseneren op een groot, warm bord en lepel de saus over de schorseneren. Werk af met de grijze garnalen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 578.59 kcal
Koolhydraten 24.82 g
waarvan suikers 23.38 g
Vet 43.76 g
waarvan verzadigd 25.94 g
Proteïnen 22.47 g
Vezels 4.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin