Scampibrochettes met ananas en courgettespaghetti

20 MIN
4 personen
Scampibrochettes met ananas en courgettespaghetti

Een lekker gezond en toch creatief gerecht? Dan moet je deze scampibrochettes met ananas en courgettespaghetti eens proberen. De marinade maak je met cajunkruiden. Deze geven een pittige en licht gerookte smaak. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 24 scampi's, gepeld
  • 3 courgettes
  • 1 ananas
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 4 el chilisaus, sweet
  • 3 el olijfolie
  • 2 kl cajunkruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Meng met 2 el olijfolie en de cajunkruiden. Laat de scampi's hierin marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 min. in de oven.
  3. Snij de ananas in blokjes. Rijg de gemarineerde scampi's afwisselend met een blokje ananas op saté-stokjes. Verhit een (grill)pan en bak de scampibrochettes.
  4. Meng citroensap en de chilisaus door de courgettenoedels. Serveer met de scampibrochettes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 395.72 kcal
Koolhydraten 49.46 g
waarvan suikers 43.72 g
Vet 12.62 g
waarvan verzadigd 1.63 g
Proteïnen 18.62 g
Vezels 5.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin