Scampi's in pittige knoflook-citroensaus met courgettespaghetti

20 MIN
2 personen
Scampi's in pittige knoflook-citroensaus met courgettespaghetti

Een origineel en lekker licht gerecht: gebakken scampi's in een zalig pittig knoflook-citroensausje met courgettespaghetti. Gemakkelijk om te maken, in één pan, en in een wip klaar. Dit kan iedereen maken en smaken!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • ½ groentebouillonblokje
  • 20 scampi's
  • 2 el chilisaus
  • 1½ el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in sliertjes.
  2. Pers de knoflook. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op.
  3. Dep de scampi's droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een wok of grote antikleefpan en voeg de scampi's en knoflook toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 3 minuten, tot de scampi's beginnen te kleuren. Schep ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Voeg in dezelfde pan de groentebouillon, het citroensap en de chilisaus toe. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 2 minuten pruttelen. Voeg dan de courgetteslierten toe en laat ze 2 minuten garen in de saus. Voeg de scampi's opnieuw toe en laat ze ook nog 2 minuten meegaren. Kruid met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 339.32 kcal
Koolhydraten 27.4 g
waarvan suikers 24.17 g
Vet 12.67 g
waarvan verzadigd 1.64 g
Proteïnen 27.41 g
Vezels 4.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin