Wok met courgettenoedels, scampi's en lente-ui

20 MIN
2 personen
Wok met courgettenoedels, scampi's en lente-ui

Veel kleur, veel smaak en weinig koolhydraten... Zo hebben we het graag! Maak vooral zelf eens dit originele wokgerecht met courgettenoedels, gemarineerde scampi's en champignons klaar en proef het zelf.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • ½ limoen
  • 1 el sesamolie
  • 20 scampi's
  • 1½ courgette
  • 250 g champignons
  • ½ groentebouillonblokje
  • 30 g pinda's
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el sojasaus
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng het limoensap met de knoflook, sesamolie, peper en zout. Dep de scampi's droog met keukenpapier en leg ze in deze marinade. Laat kort marineren.
  2. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze dan in fijne reepjes.
  3. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los hierin de aangegeven hoeveelheid groentebouillon op. Hak de pinda's grof. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de champignons en het wit van de lente-ui toe. Roerbak tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout. Schep uit de wok in een diep bord en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de wok opnieuw en voeg de scampi's met de marinade toe. Roerbak 2-3 minuten tot de scampi's roze kleuren. Schep ze, samen met de overgebleven saus bij de champignons en dek opnieuw af met aluminiumfolie.
  6. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de courgettenoedels toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de groentebouillon toe. Laat 2 minuten pruttelen. Voeg dan de champignons met lente-ui, scampi's en de sojasaus toe en laat nog 1 minuut doorwarmen.
  7. Serveer het gerecht in diepe borden en werk af met de grofgehakte pinda's en het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 513.93 kcal
Koolhydraten 19.38 g
waarvan suikers 16.46 g
Vet 32.25 g
waarvan verzadigd 4.97 g
Proteïnen 34.57 g
Vezels 6.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin