Scampi's met een kruidige tomatensaus, olijven en couscous

20 MIN
2 personen
Scampi's met een kruidige tomatensaus, olijven en couscous

Probeer zeker eens deze lekkere gebakken scampi's, op smaak gebracht met ras el hanout, een kruidige tomatensaus, olijven en couscous. Een slanke topper!

Ingrediënten

  • ½ kippenbouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 12 scampi's, gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 1 el ras el hanout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 50 g groene olijven
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook 250 milliliter water en los er een half bouillonblokje in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  2. Snij de ui fijn en pers het teentje knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie en stoof de ui en knoflook aan. Voeg na 2 minuten de scampi's en de ras el hanout toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe. Roer goed om en kruid met peper en zout. Laat 8 minuten pruttelen.
  3. Snij de bladpeterselie fijn. Halveer de olijven.
  4. Roer vlak voor het serveren de olijven door de saus. Serveer samen met de couscous en werk af met de fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 389.61 kcal
Koolhydraten 25.46 g
waarvan suikers 7.27 g
Vet 17.48 g
waarvan verzadigd 3.81 g
Proteïnen 30.31 g
Vezels 5.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin