Scampi's met een kruidige tomatensaus, olijven en couscous

15 MIN
2 personen
Scampi's met een kruidige tomatensaus, olijven en couscous

Een zalig licht, Midden-Oosters receptje dat snel klaar is, wat wil je nog meer? Probeer dan zeker eens deze lekkere gebakken scampi's, op smaak gebracht met de Marokkaanse kruidenmengeling ras el hanout, een kruidige tomatensaus, olijven en couscous. Een slanke topper!

Ingrediënten

  • ½ kippenbouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 16 scampi's
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 40 g groene olijven
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kom en een pan klaar.
  2. Neem per persoon 125 milliliter heet water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Snij ondertussen de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie en bak de ui en knoflook aan. Voeg na 2 minuten de scampi's en de ras el hanout toe. Laat 3 minuten bakken en voeg dan de tomatenblokjes toe. Roer goed om en kruid met peper en zout. Laat 8 minuten pruttelen.
  4. Snij de bladpeterselie fijn. Halveer de olijven.
  5. Roer vlak voor het serveren de olijven door de saus. Serveer samen met de couscous en werk af met de fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 529.53 kcal
Koolhydraten 64.93 g
waarvan suikers 8.6 g
Vet 13.12 g
waarvan verzadigd 1.69 g
Proteïnen 33.55 g
Vezels 8.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin