Pilaf van orzo met spinazie en kruidige scampi's

25 MIN
2 personen
Pilaf van orzo met spinazie en kruidige scampi's

Origineel en met een Creoolse touch: maak eens deze verrassende pilaf van orzo, prei en spinazie, met daarbij gemarineerde scampi's met gerookt paprikapoeder. Exotisch, maar toch vertrouwd. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 200 g spinazie
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 20 scampi's
  • ½ citroen
  • 125 g orzo
  • 10 g munt
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Was en snij de prei in ringen.
  2. Hak de spinazie grof. Breng per persoon 175 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de prei en de helft van de knoflook toe. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur.
  4. Meng de rest van de knoflook met de rest van de olijfolie, peper, zout en het gerookt paprikapoeder. Dep de scampi's droog met keukenpapier en meng ze met de gekruide olie. Laat even marineren.
  5. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Voeg de orzo toe aan de pan met de prei en laat 1 minuut stoven. Voeg de groentebouillon en citroenzeste en -sap toe. Meng goed door elkaar, en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten garen op een matig vuur. Roer er na 5 minuten de grofgehakte spinazie door.
  6. Pluk de blaadjes munt, leg ze op mekaar en snij in fijne reepjes.
  7. Verhit een aparte pan en voeg de gemarineerde scampi's toe. Bak 3-4 minuten, tot de scampi's mooi roze kleuren en gaar zijn.
  8. Proef de orzo en kruid met peper en zout en serveer met de gebakken scampi's. Werk af met de fijngesneden munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 571.59 kcal
Koolhydraten 59.77 g
waarvan suikers 14.76 g
Vet 19.42 g
waarvan verzadigd 2.69 g
Proteïnen 35.92 g
Vezels 9.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin