Grote scampi's met aioli

15 MIN
4 personen
Grote scampi's met aioli

Een heerlijke tapa, deze grote scampi met een pittige looksaus, aïoli erbij. Serveer met een slaatje, wat brood en een schijfje citroen. Heerlijk Spaans!

Ingrediënten

    Voor de scampi's

  • 300 g scampi's
  • 5 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, ontpit en fijngesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl gemberpoeder
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout
  • Voor de aioli

  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 eidooier
  • ½ citroen, geperst
  • 250 ml olijfolie
  • zout

BEREIDING

    De aioli

  1. Meng de knoflook met de eidooier in een kommetje. Giet er al roerend de olijfolie en het citroensap bij. Kruid af met zout naar smaak.
  2. De scampi's

  3. Pel de scampi's tot het staartje.
  4. Bak op een hoog vuur de knoflook en rode peper kort aan. Voeg er de scampi's aan toe en bak in ongeveer 4 minuten gaar. Roer regelmatig om. Doe er de laatste minuut de peterselie bij.
  5. Serveer de scampi's met de aioli.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 728.02 kcal
Koolhydraten 6.64 g
waarvan suikers 3.25 g
Vet 72.28 g
waarvan verzadigd 10.52 g
Proteïnen 15.1 g
Vezels 0.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin