Scampi in romige prei-spinaziesaus met gekookte krieltjes
20 MIN
2 personen
Hoe meer groenten, hoe meer vreugd! Daarom voegen we spinazie toe aan de klassieke preisaus, zodat je 'r extra sterk opstaat. De paellakruiden brengen een extra vleugje zuiderse zee in dit gerecht.
Ingrediënten
400 gr krielaardappelen
1 stengel prei
1 teentje knoflook
12 scampi
300 gr spinazie
2 kl paellamix
200 ml melk
olijfolie
boter
½ el maïszetmeel
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Zet de aardappelen in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar.
Snijd de prei in ringen en pers de knoflook.
Dep de scampi droog met keukenpapier en kruid met zout en zwarte peper. Verhit een scheutje olijfolie op hoog vuur en bak kort aan (ongeveer 30 sec). Haal uit de pan.
Smelt een klontje boter in diezelfde pan en stoof de prei 3 min. aan. Hak intussen de spinazie grof. Voeg de knoflook toe, kruid met zout en zwarte peper en laat nog 1 min. verder stoven. Voeg vervolgens de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Strooi het maïszetmeel eroverheen en kruid met de paellamix. Roer goed om. Voeg de melk toe en laat 1-2 min. inkoken (zie tip). Voeg op het einde de scampi opnieuw toe aan de pan.
Serveer de scampi in preisaus met de gekookte krieltjes in een diep bord. Smakelijk!
TIP: Geef de saus een persoonlijke touch met een scheutje witte wijn of een snuifje currypoeder.