Kippenbil met frietjes, graanmosterdsaus en salade

30 MIN
2 personen
Kippenbil met frietjes, graanmosterdsaus en salade

Een winner aan tafel voor jong én oud. Want wie lust nu geen stukje kip met een krokant frietje? Vind je de graanmosterdsaus niet in de supermarkt? Maak 'm dan zelf, door 4 eetlepels mayonaise te mengen met 2 koffielepels graanmosterd.

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 2 kippenbillen
  • 100 gr rode eikenbladsla
  • 1 bussel radijzen
  • 100 gr geraspte wortelen
  • 4 el graanmosterdsaus
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappel in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en zwarte peper. Hussel goed door elkaar en schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
  2. Breng de kippenbil op smaak met zout en zwarte peper en schik ze gedurende 20 min. bij de frietjes of op een tweede bakplaat in de oven (zie tip).
  3. Scheur de bladeren van de sla in stukken en snijd de radijs in vier. Schep de sla samen met de wortel en radijs in een kom. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Schep goed onder elkaar.
  4. Serveer de kip en frietjes met de salade. Werk af met een toefje van de graanmosterdsaus. Smakelijk!
  5. TIP: Voor een extra krokant stukje kip bak je de kippenbil in zowel olie als boter. Olie zal zorgen voor de hoge temperatuur en het krokante korstje, boter voor de smaak. Leg in de oven gerust een klontje boter op de kip.