Paling in het groen kennen we allemaal, maar heb je al eens scampi op deze wijze geprobeerd? Een brasserieklassieker met een 15gram-twist. Sop die stukjes brood maar lekker in de saus, heerlijk!
Ingrediënten
1 sjalot
1 stengel prei
1 pakje kervel
100 gr spinazie
200 ml room
½ blokje groentebouillon
12 scampi's
4 pitabroodjes
boter
olijfolie
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de sjalot en prei fijn. Hak de kervel en de helft van de spinazie grof.
Mix de room, kervel en gehakte spinazie tot een gladde, groene saus. Verkruimel
de bouillon erbij.
Smelt een klont boter in een pan en bak de scampi's kort aan op hoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Haal uit de pan. Smelt opnieuw een klont boter in dezelfde pan en fruit de sjalot in zo'n 2 min. glazig op zacht vuur. Voeg de prei toe en laat 5 min. meebakken. Voeg tot slot de rest van de spinazie toe en laat slinken.
Verwarm de oven voor op 180°C, bij voorkeur op grillstand.
Giet de saus in de pan bij de prei en kruid met zout en zwarte peper. Laat
opwarmen op zacht vuur (zie tip).
Verwarm de pitabroodjes ondertussen in de broodrooster of in een pan zonder vetstof. Snijd eventueel in punten, besprenkel met olijfolie en leg even onder de grill.
Leg de scampi's in de saus en laat nog even kort opwarmen. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Scheur het brood in stukken en sop maar lekker in de saus. Smakelijk!
TIP: Proef even van de saus en breng op smaak met cayennepeper of zelfs een vleugje currypoeder.