'Kapsalon' met rundsreepjes, frietjes en knoflooksaus
35 MIN
2 personen
De inspiratie voor dit gerecht halen we uit onze studententijd. Toen ging er niks boven een kapsalon als perfecte basis voor het uitgaan. Nu maken we er een gezondere versie van met verse frietjes en veel groenten.
Ingrediënten
½ bussel radijs
1 teentje knoflook
125 gr volle yoghurt
400 gr aardappelen
1 stronk witlof
100 gr gesneden rode kool
300 gr runderreepjes
40 gr geraspte cheddar
2 kl srirachasaus
1 scheutje olijfolie
1 scheutje witte wijnazijn
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Knoflooksaus: hak wat loof van de radijzen fijn, totdat je ongeveer 0,5 el per persoon hebt. Pers de knoflook en schep samen met het loof in een kommetje. Voeg de yoghurt en een scheutje witte wijnazijn toe en kruid met zout en zwarte peper. Schep goed om.
Snijd de aardappel in frietjes (schillen hoeft niet) en hussel ze op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie en een snuif zout en zwarte peper. Zorg ervoor dat de frietjes voldoende uit elkaar liggen, zo bakken ze mooier. Neem eventueel een tweede bakplaat om de frietjes over te verdelen. Schuif 25-30 min. hoog in de oven tot de frietjes goudbruin en knapperig zijn. Schep halverwege eens om.
Salade: halveer het witloof (verwijder de bittere kern) en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Meng het witloof, de radijzen en rode kool in een kom en breng op smaak met olijfolie, zout en zwarte peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en kleur de rundsreepjes aan op hoog vuur (de binnenkant mag nog rosé zijn). Haal uit de pan.
Schep de frietjes in een ovenschaal en schik de rundsreepjes erbovenop. Verdeel de geraspte cheddar erover en zet 5 min. in de oven, tot de kaas is gesmolten.
Haal de schotel uit de oven, besprenkel met de knoflooksaus en sriracha. Serveer de salade erbij. Werk naar smaak af met enkele blaadjes loof van de radijzen (zie tip). Smakelijk!
TIP: Restje loof opwerken? Verwerk ze in een pesto of mix, samen met wat olijfolie, knoflook en
zeezout, grof en serveer als topping in je soep.