Salade van vijgen en warme geitenkaas

10 MIN
4 personen
Salade van vijgen en warme geitenkaas

Ziet het er niet geweldig uit, deze prachtige sterretjes van verse vijgen met gesmolten warme geitenkaas en walnoten erover? Serveer met rucolasalade.

Ingrediënten

  • 150 g gemengde sla
  • 4 vijgen
  • 30 g walnoten, fijngehakt
  • 100 g geitenkaas, in plakken
  • 50 g honing
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de vijgen open, maar niet volledig door. Leg op elke vijg een plakje geitenkaas. Besprenkel met olijfolie en zet in de oven. Wacht tot de kaas begint te smelten.
  3. Lepel er de walnoten, de honing en de balsamicoazijn over. Kruid af met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 219.26 kcal
Koolhydraten 19.58 g
waarvan suikers 18.88 g
Vet 12.97 g
waarvan verzadigd 3.71 g
Proteïnen 5.48 g
Vezels 2.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin