Salade caprese

15 MIN
4 personen
Salade caprese

De Italiaanse klassieker: salade caprese met tomaat, basilicum en mozzarella. Ons tip? Gebruik buffelmozzarella of burrata, zoveel lekkerder!

Ingrediënten

  • 1 kg tomaat, verschillende soorten en kleuren
  • 1 bussel basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bollen mozzarella, buffelmozzarella
  • 1 ciabatta
  • 200 g zwarte olijven
  • 1 el balsamico
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ciabatta in plakjes van 1,5 centimeter. Pers de knoflook en meng met de olijfolie. Bestrijk de plakjes brood met de lookolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en grill de broodjes.
  2. Snij de tomaten in verschillende vormen: plakjes, partjes,... Laat kleine tomaatjes in zijn geheel. Kruid de tomaten royaal met peper en zout.
  3. Laat de mozzarella uitlekken en leg op een plank of schaal. Leg de tomaten en olijven errond en besprenkel met extra vierge olijfolie en balsamico. Werk af met blaadjes basilicum. Serveer met de gegrilde broodjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 536.02 kcal
Koolhydraten 34.52 g
waarvan suikers 5.55 g
Vet 34.45 g
waarvan verzadigd 11.1 g
Proteïnen 19.29 g
Vezels 6.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin