Italiaanse salade met gebakken gnocchi

15 MIN
2 personen
Italiaanse salade met gebakken gnocchi

We brengen een heleboel heerlijke Italiaanse smaken samen in een originele salade met gebakken gnocchi erbij. Prosciutto, mozzarella, tomaatjes, olijven, pijnboompitten en rucola zijn de smaakmakers van deze verrassende en snelle salade. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 250 g gnocchi
  • 50 g rucola
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 tomaten
  • 30 g zongedroogde tomaten
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 bol mozzarella
  • 4 plakjes prosciutto
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, een vergiet en een anitkleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de gnocchi en een snuf zout toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af, maar hou een kop kookvocht apart. Laat de gnocchi uitlekken op keukenpapier.
  3. Was de rucola en laat uitlekken.
  4. Verhit de antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten kort tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  5. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout. Dit is de dressing.
  6. Snij de tomaat in blokjes. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Halveer de olijven. Doe samen in een kom en meng met de dressing. Scheur de mozzarella en prosciutto in stukjes.
  7. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en bak de gnocchi kort aan tot ze beginnen te kleuren en een krokant korstje krijgen. Kruid met peper en zout.
  8. Meng de gnocchi met de tomaten en olijven en de rucola. Schep in diepe borden, leg er stukjes prosciutto, mozzarella en de pijnboompitten bij en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1009.69 kcal
Koolhydraten 92.79 g
waarvan suikers 9.2 g
Vet 50.95 g
waarvan verzadigd 14.51 g
Proteïnen 40.76 g
Vezels 8.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin