Salade caprese

20 MIN
4 personen
Salade caprese

Een prachtige salade met verschillende soorten tomaten, buffelmozzarella en basilicum. Een klein Italiaans feestmaal!

Ingrediënten

  • 1 bol mozzarella, buffelmozzarella
  • 1 kg tomaat, verschillende soorten en kleuren
  • 1 bussel basilicum, + eventueel basilicum cress, paarse basilicum
  • 200 g Kalamata olijven
  • ½ toastbrood
  • olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de korsten van het toastbrood en snij in blokjes van 1x1 cm. Verhit olijfolie in een pan en bak het toastbrood goudgeel rondom. Kruid royaal met peper en zout.
  2. Snij de tomaten in verschillende vormen: plakjes, partjes,... Laat kleine tomaatjes in zijn geheel. Kruid de tomaten royaal met peper en zout.
  3. Laat de bol mozzarella uitlekken en leg op een plank of schaal. Leg de tomaten, croutons en olijven errond en overgiet met de olijfolie. Werk af met verschillende soorten basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 196.76 kcal
Koolhydraten 9 g
waarvan suikers 2.81 g
Vet 13.11 g
waarvan verzadigd 5.03 g
Proteïnen 9.05 g
Vezels 4.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin