Salade met mozzarella en kappertjes

25 MIN
4 personen
Salade met mozzarella en kappertjes

Een leuke variatie op salade caprese, en ideaal als zomers bijgerecht: frisse kerstomaatjes met bolletjes mozzarella en kappertjes.

Ingrediënten

  • 150 g rucola
  • 100 g kerstomaten, gehalveerd
  • 2 el kappertjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
  • 24 bolletjes mozzarella
  • 2 el balsamicoazijn
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 2 el oregano, fijngehakt
  • zwarte peper
  • zout

BEREIDING

  1. Kleur de chilipeper en knoflook in de olijfolie. Haal van het vuur en meng er de kappertjes en oregano door. Roer om en kruid met peper en zout naar smaak. Laat afkoelen.
  2. Leg de mozzarellabolletjes in een diep bord en overgiet met de marinade. Roer voorzichtig om en laat minstens 15 minuten marineren.
  3. Verdeel de rucola over 4 borden en leg er de kerstomaten op. Schep de bolletjes mozzarella uit de marinade en leg ze bij de salade.
  4. Meng de balsamicoazijn door de marinade en schenk dit over de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 418.71 kcal
Koolhydraten 10.27 g
waarvan suikers 2.65 g
Vet 35.84 g
waarvan verzadigd 9.8 g
Proteïnen 14.01 g
Vezels 2.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin