Varkensreepjes teriyaki met rijst en krokante groenten

25 MIN
2 personen
Varkensreepjes teriyaki met rijst en krokante groenten

Teriyaki is een Japanse kooktechniek, waarbij in reepjes gesneden vis of vlees wordt gebakken (yaki) in een marinade van sojasaus, waardoor het een mooie glans (teri) krijgt. Het klinkt moeilijker dan het is, dat bewijst dit heerlijke roerbakgerecht met sappige reepjes varkensvlees, krokante wokgroentjes en rijst. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 varkensmignonettes
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 400 g wokmix
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el plantaardige olie
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Hou het groene en witte deel gescheiden. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de varkensmignonettes in reepjes van 0,5 cm dik.
  3. Doe de knoflook, gember, sojasaus, honing en het witte deel van de lente-ui in een kom en meng goed. Dit is de teriyaki saus.
  4. Verhit de plantaardige olie in een wok (of grote pan) en roerbak de wokmix voor 4 minuten. Schep uit de wok en voeg het varkensvlees toe. Roerbak opnieuw voor 4 minuten op hoog vuur. Giet de teriyaki saus erbij en voeg de wokmix opnieuw toe. Roerbak nog voor 2 minuten.
  5. Serveer de rijst met de varkensreepjes en krokante groenten. Werk af met het groen van de lente-ui en de sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 737.7 kcal
Koolhydraten 76.93 g
waarvan suikers 7.41 g
Vet 21.64 g
waarvan verzadigd 5.2 g
Proteïnen 54.49 g
Vezels 8.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin