Runderreepjes Stroganoff met rijst

15 MIN
2 personen
Runderreepjes Stroganoff met rijst

Stroganoffsaus is een pittige saus uit de Russische keuken met paprika en room. Het past heerlijk bij mals rundsvlees. Wij tonen je hoe je deze heerlijke klassieker in een wip op tafel kan zetten. Aanvallen maar!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 250 g rundersteak
  • 2 kl paprikapoeder
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ potje lichte room
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, maatbeker, kookpot met deksel en een pan klaar.
  2. Kook de rijst: giet per persoon 150 milliliter heet water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de rijst en een snuf zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de rode paprika in reepjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de rundersteak in reepjes en kruid met peper en zout.
  4. Smelt de boter in de pan en roerbak de reepjes rundersteak 2 minuten op hevig vuur. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg nu de paprika en champignons toe en roerbak voor 4 minuten op een matig vuur. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder.
  5. Snij ondertussen de peterselie fijn. Voeg de room toe en roer goed door elkaar. Voeg nu de gebakken runderreepjes toe en laat nog 1 minuut doorwarmen. Serveer met de rijst en werk af met peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 690.98 kcal
Koolhydraten 69.56 g
waarvan suikers 7.51 g
Vet 25.55 g
waarvan verzadigd 13.83 g
Proteïnen 42.23 g
Vezels 7.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin