Steak met broccolipuree en champignonroomsaus

30 MIN
2 personen
Steak met broccolipuree en champignonroomsaus

Pure luxe, deze heerlijk malse steak met champignonroomsaus. Maar we denken ook aan je gezondheid, en daarom serveren we er een lekkere broccolipuree bij.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 125 g champignons
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 rundersteak
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoliroosjes toe.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Hak de krulpeterselie fijn.
  3. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Laat 1/3 van de boter smelten in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Haal de steaks uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Laat opnieuw 1/3 van de boter smelten in de pan en bak de champignons. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel je er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon over. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room toe en roer los. Laat de saus nog even indikken.
  5. Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  6. Serveer de steaks met de broccolipuree en de champignonroomsaus. Werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 824.83 kcal
Koolhydraten 53.33 g
waarvan suikers 7.83 g
Vet 41.2 g
waarvan verzadigd 23.65 g
Proteïnen 53.52 g
Vezels 16.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin