Steak met broccolipuree en champignonroomsaus

30 MIN
2 personen
Steak met broccolipuree en champignonroomsaus

Pure luxe, deze heerlijk malse steak met champignonroomsaus. Maar we denken ook aan je gezondheid, en daarom serveren we er een lekkere broccolipuree bij.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 125 g champignons
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 rundersteaks
  • ½ runderbouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoliroosjes toe.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de peterselie fijn.
  3. Kruid de steaks met peper en zout. Laat 1/3de van de boter smelten in een pan en bak de steaks 3-4 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en leg de steaks op een bord. Bedek met aluminiumfolie.
  4. Laat opnieuw 1/3de van de boter smelten in de pan en bak de champignons. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 3 eetlepels water toe en verkruimel je de runderbouillon erover. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room toe en roer los. Laat de saus nog even indikken.
  5. Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  6. Serveer de steaks met de broccolipuree en de champignonroomsaus. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 746.75 kcal
Koolhydraten 49.17 g
waarvan suikers 4.59 g
Vet 38.33 g
waarvan verzadigd 22.09 g
Proteïnen 47.22 g
Vezels 10.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin