Steak met broccolipuree en champignonroomsaus

30 MIN
2 personen
Steak met broccolipuree en champignonroomsaus

Pure luxe, deze heerlijk malse steaks met champignonroomsaus, maar we denken ook aan je gezondheid, en daarom serveren we er een lekkere broccolipuree bij.

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 1 broccoli
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g peterselie
  • 2 rundersteaks
  • 1 runderbouillonblokje
  • 100 ml room
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoliroosjes toe.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Pers het teentje knoflook. Hak de peterselie fijn.
  3. Kruid de steaks met peper en zout. Laat 1 eetlepel boter smelten in een pan en bak de steaks. Haal uit de pan en leg de steaks op een bord. Bedek met aluminiumfolie.
  4. Laat opnieuw 1 eetlepel boter smelten in de pan en bak de champignons met de knoflook. Als de champignons mooi gebakken zijn, voeg je 50 milliliter water toe en verkruimel je het bouillonblokje erover. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room toe. Laat de saus nog even indikken.
  5. Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp fijn. Voeg 1 eetlepel boter, 3 eetlepels melk, peper en zout toe. Meng goed.
  6. Serveer de steaks met de broccolipuree en de champignonroomsaus. Werk af met de gehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 757.4 kcal
Koolhydraten 35.27 g
waarvan suikers 4.61 g
Vet 46.22 g
waarvan verzadigd 25.85 g
Proteïnen 46.94 g
Vezels 10.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin