Het rijstpapier kan je dus rauw, in water geweekt, zo eten. Maar je kan je lenterolletjes ook frituren, dan krijg je heerlijk krokante loempia'tjes. Nog een leuke variatie is 'Vietnamese pizza': daarvoor leg je een droog vel rijstpapier in een hete, droge antikleefpan. Daarop schenk je een eitje, gemengd met wat sojasaus en chilipepertjes. Bestrooi met lente-ui en andere toppings (ideaal om je restjes te verwerken!), laat even opwarmen tot het ei gaar is en vouw dan dubbel. Een supersnelle en verrassende lunch.
Nog een ideetje, is om je rijstpapier in driehoekjes te knippen. Verwarm wat olie op en gooi de stukjes (1 voor 1) er enkele seconden in. Ze zullen helemaal 'opblazen' en krokant worden, zoals kroepoek. En zo heb je een rijstpapier cracker, die je kan vullen met een topping (bijv. zalmtartaar). Een receptje daarvoor vind je hier.
Of wat denk je van sushirolls in een jasje van rijstpapier? Dat en andere verrassende recepten vind je hieronder. Laat het smaken!
Springrolls met pindasaus, kleurrijke groentjes en rijstnoedels

Vandaag serveren we je een smakelijk cadeautje van knapperige groentjes, zachte rijstnoedels en koriander perfect verpakt in rijstpapier. Serveer met de pindadressing en geniet van de smaken die in elke hap samenkomen. Zin in? Bestel deze week bij Foodbag.be!
Roze springrolls met gemarineerd spek

Deze knalroze springrolls zijn heerlijk verrassend. Gevuld met gemarineerd spek en frisse groentjes is dit ideaal als hapje, voorgerecht of zelfs lunch. Bekijk recept
Lenterolletjes met tofu en groenten

Deze Vietnamese lenterolletjes met tofu en groenten worden niet gefrituurd, en zijn daarom superfris en erg gezond. Een zalige en vegetarische lunch! Bekijk recept
Vietnamese loempia met vlees en groenten

Ontdek hoe je de échte Vietnamese loempia’s maakt, met varkensspiering en paddenstoelen. Daarbij komt een frisse kruidensalade met vinaigrette van vissaus. Bekijk recept
Sushi rolls met rijstpapier

Zoete nem van banaan

Ontdek dit origineel Vietnamees dessertje, met een gefrituurde nem met heerlijk zoete banaan, kokosmelk, krokante pinda’s en sesamzaad. Bekijk recept