Handig en leuk om in huis te hebben: rijstpapier! Het is een ingrediënt uit de Vietnamese keuken, het zijn vellen gemaakt van rijstmeel, een klein beetje tapioca en zout. De vellen worden dan gedroogd en zijn zo te koop. Om te gebruiken, week je ze kort in water en dan kan je ze opvullen om de typische Vietnamese springrolls, lente-rolletjes, te maken. Superlekker, origineel en fris (tip: maak er deze week zelf, want er zit een receptje voor springrolls bij Foodbag.be!). Maar met dat rijstpapier kan je nog véél meer doen, je vindt er tal van creatieve gerechten mee. Altijd handig dus om in je voorraadkast te hebben, en het blijft ook nog eens superlang goed. 

Het rijstpapier kan je dus rauw, in water geweekt, zo eten. Maar je kan je lenterolletjes ook frituren, dan krijg je heerlijk krokante loempia'tjes. Nog een leuke variatie is 'Vietnamese pizza': daarvoor leg je een droog vel rijstpapier in een hete, droge antikleefpan. Daarop schenk je een eitje, gemengd met wat sojasaus en chilipepertjes. Bestrooi met lente-ui en andere toppings (ideaal om je restjes te verwerken!), laat even opwarmen tot het ei gaar is en vouw dan dubbel. Een supersnelle en verrassende lunch.

Nog een ideetje, is om je rijstpapier in driehoekjes te knippen. Verwarm wat olie op en gooi de stukjes (1 voor 1) er enkele seconden in. Ze zullen helemaal 'opblazen' en krokant worden, zoals kroepoek. En zo heb je een rijstpapier cracker, die je kan vullen met een topping (bijv. zalmtartaar). Een receptje daarvoor vind je hier.

Of wat denk je van sushirolls in een jasje van rijstpapier? Dat en andere verrassende recepten vind je hieronder. Laat het smaken!


Springrolls met pindasaus, kleurrijke groentjes en rijstnoedels


Springrolls met pindasaus, kleurrijke groentjes en rijstnoedels
Vandaag serveren we je een smakelijk cadeautje van knapperige groentjes, zachte rijstnoedels en koriander perfect verpakt in rijstpapier. Serveer met de pindadressing en geniet van de smaken die in elke hap samenkomen. Zin in? Bestel deze week bij Foodbag.be!



Roze springrolls met gemarineerd spek


Roze springrolls met gemarineerd spek
Deze knalroze springrolls zijn heerlijk verrassend. Gevuld met gemarineerd spek en frisse groentjes is dit ideaal als hapje, voorgerecht of zelfs lunch. Bekijk recept



Lenterolletjes met tofu en groenten


Lenterolletjes met tofu en groenten
Deze Vietnamese lenterolletjes met tofu en groenten worden niet gefrituurd, en zijn daarom superfris en erg gezond. Een zalige en vegetarische lunch! Bekijk recept



Vietnamese loempia met vlees en groenten


Vietnamese loempia met vlees en groenten
Ontdek hoe je de échte Vietnamese loempia’s maakt, met varkensspiering en paddenstoelen. Daarbij komt een frisse kruidensalade met vinaigrette van vissaus. Bekijk recept



Sushi rolls met rijstpapier


Sushi rolls met rijstpapierDit receptje is een heerlijke fushion tussen Japanse sushi en Vietnamese springrolls. Lekker krokant aan de buitenkant, met een heerlijke vegan sushivulling (uiteraard kan je ook experimenteren met andere vullingen)! Een zalige lunch. Check onze social media ook om te zien hoe je ze gemaakt in een handig filmpje! Bekijk recept


Zoete nem van banaan


Zoete nem van banaan
Ontdek dit origineel Vietnamees dessertje, met een gefrituurde nem met heerlijk zoete banaan, kokosmelk, krokante pinda’s en sesamzaad. Bekijk recept