Rosbief met witloofstoemp en oesterzwammen

30 MIN
4 personen
Rosbief met witloofstoemp en oesterzwammen

De herfst op je bord! Vandaag kiezen we voor een sappig gebakken stukje rosbief geserveerd met een stoemp van gekarameliseerd witloof en gebakken oesterzwammen. Aan tafel!

Ingrediënten

  • 600 g rosbief
  • 1000 g bloemige aardappelen
  • 6 stronkjes witloof
  • 300 g oesterzwammen
  • 50 g rucola
  • 1 kl suiker
  • 5 el melk
  • 4 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar. Snij het witloof in fijne reepjes. Borstel de oesterzwammen schoon en snij ze in reepjes.
  2. Smelt boter in een braadpan en kleur de rosbief aan, kruid met peper en zout. Zet de rosbief nog 15 min. in een oven van 180 °C.
  3. Roerbak het witloof kort in wat boter. Kruid het met peper en zout, strooi er de suiker bij. Laat lichtjes karamelliseren.
  4. Bak ook de oesterzwammen in wat boter. Kruid met peper en zout.
  5. Snij de rosbief in plakjes. Pureer de aardappelen en voeg een klontje boter en melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng met het witloof de oesterzwammen en de rucola. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 664.5 kcal
Koolhydraten 51.54 g
waarvan suikers 3 g
Vet 24.8 g
waarvan verzadigd 12.14 g
Proteïnen 52.76 g
Vezels 14.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin