Witloofstoemp met varkenshaasje en mosterdsaus

30 MIN
2 personen
Witloofstoemp met varkenshaasje en mosterdsaus

Koude dag? Dan hebben we een heerlijke suggestie voor jou: maak eens deze witloofstoemp met een sappig varkenshaasje en zalige mosterdsaus voor erbij. Hier warm je helemaal van op. Half uurtje koken en genieten maar!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 300 g varkenshaasje
  • 3 stronkjes witloof
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 2 el mosterd
  • 50 ml witte wijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Verhit de olijfolie in een pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout en kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Snij het witloof grof. Hak de peterselie fijn. Verhit de helft van de boter in de pan waarin je het varkenshaasje gebakken hebt. Voeg het grofgesneden witloof toe. Roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Maak de mosterdsaus: breng de witte wijn en per persoon 125 milliliter water samen aan de kook en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouilllon bij. Laat tot 1/3 inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg het witloof, de rest van de boter, de helft van de fijngehakte peterselie, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Snij het varkenshaasje in plakken. Serveer met de witloofstoemp en mosterdsaus. Werk af met de rest van de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 807.27 kcal
Koolhydraten 52.91 g
waarvan suikers 3.9 g
Vet 41.85 g
waarvan verzadigd 21.03 g
Proteïnen 46.69 g
Vezels 10.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin