Steak met picklesboter, geroosterde krieltjes en salade

30 MIN
2 personen
Steak met picklesboter, geroosterde krieltjes en salade

Ken je picklesboter? Of in de volksmond ook wel gekend als 'stierenboter'. Het is echt overheerlijk op steak. Dit moet je echt eens proeven! Daarbij komen nog geroosterde krieltjes en een salade met gemarineerde komkommer en kropsla. Originele kost van bij ons, dat wordt smullen!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 2 el pickles
  • ½ komkommer
  • 2 rundersteak
  • 50 g kropsla
  • 2 el arachideolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Haal de boter uit de koeling en doe de aangegeven hoeveelheid in een kommetje. Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de arachideolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  3. Meng de zacht geworden boter met de pickles, zet terug in de koeling.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing. Snij de aangegeven hoeveelheid komkommer in fijne plakjes en laat ze marineren in de dressing.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in een pan. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak de steaks 2-3 minuten per kant. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Meng de kropsla met de gemarineerde komkommer. Leg de steaks op borden en leg er een schepje picklesboter op. Serveer met de geroosterde krieltjes en de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 710.43 kcal
Koolhydraten 37.81 g
waarvan suikers 2.19 g
Vet 43.27 g
waarvan verzadigd 14.26 g
Proteïnen 40.85 g
Vezels 6.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin