Rosbief met boontjes, worteltjes en geroosterde aardappelen

30 MIN
2 personen
Rosbief met boontjes, worteltjes en geroosterde aardappelen

Een heerlijk receptje dat we hebben doorgespeeld gekregen van onze grootmoeder: een lekkere rosbief met klassieke boontjes en worteltjes, een lekker vleessausje en krokant geroosterde aardappelen. Pure nostalgie op het bord!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 wortelen
  • 200 g sperziebonen
  • 300 g rosbief
  • ½ runderbouillonblokje
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Snij de uiteinden van de sperziebonen weg. Voeg de boontjes en wortelen toe aan het water en blancheer 5 minuten. Giet af en laat uitlekken. Verdeel de groenten over een ovenschaal die je hebt ingevet met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Smelt de boter in een pan en kleur de rosbief rondom aan. Leg de aangekleurde rosbief bij de groenten in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de oven.
  4. Los het maïszetmeel op in per persoon 1 eetlepel water. Zet de pan waarin je de rosbief gebakken hebt terug op het vuur en voeg per persoon 80 milliliter water toe. Verkruimel er de runderbouillon bij. Roer goed los, als de bouillon opgelost is voeg je het maïszetmeel toe. Roer tot de saus begint te dikken. Roer er de mosterd door en kruid met peper en zout. Giet in een sauskommetje.
  5. Snij de rosbief in plakjes. Serveer samen met de boontjes en worteltjes, het sausje en de geroosterde aardappelen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 812.68 kcal
Koolhydraten 58.88 g
waarvan suikers 11.62 g
Vet 39.44 g
waarvan verzadigd 10.26 g
Proteïnen 50.89 g
Vezels 14.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin