Varkenslapje met pastinaak-wortelstoemp en Blackwellsaus

30 MIN
2 personen
Varkenslapje met pastinaak-wortelstoemp en Blackwellsaus

Heerlijk comfort food, deze varkenslapjes met een grove pastinaak-wortelstoemp en een lekkere Blackwellsaus erbij. Gemakkelijk om te maken en je maakt er iedereen blij mee. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 3 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 2 varkenslapje
  • ½ runderbouillonblokje
  • 4 el pickles
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen, wortelen en pastinaken en snij ze in gelijke blokjes. Doe samen in een kookpot en zet onder met water. Voeg een flinke snuf zout toe. Breng het water aan de kook. Laat 12 minuten pruttelen.
  2. Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de varkenslapjes 3-4 minuten per kant. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Zet de pan terug op het vuur en voeg per persoon 75 milliliter water toe. Verkruimel de runderbouillon erbij. Roer goed los en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus wat indikken en haal dan van het vuur.
  4. Giet de aardappelen, wortelen en pastinaken af, doe ze terug in de pot en zet nog even op het vuur, zodat het overtollige vocht kan verdampen. Stamp met een pureestamper. Voeg de rest van de boter toe en meng. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Serveer de varkenslapjes met de wortel-pastinaakpuree en de blackwellsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 777.9 kcal
Koolhydraten 68.91 g
waarvan suikers 12.72 g
Vet 33.99 g
waarvan verzadigd 19.54 g
Proteïnen 42.24 g
Vezels 16.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin