Varkenshaasje met groenten en aardappelen uit de oven

25 MIN
2 personen
Varkenshaasje met groenten en aardappelen uit de oven

Hebben jullie zin in een echt lekker bordje kost van bij ons? Dan gaan we je heel blij maken met dit zalige varkenshaasje met groentjes en krielaardappelen uit de oven! Daarbij komt nog een heerlijke vleesjus met salie en mosterd. Dit gaat zo hard smaken...

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 2 sjalotten
  • 400 g krielaardappelen
  • 2 takjes tijm
  • 10 g salie
  • 300 g varkenshaasje
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • 1 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Schil de pastinaak en snij in blokjes. Pel de sjalotten en snij ze in vier. Halveer de krielaardappelen. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de pastinaak, sjalot, wortelblokjes en krielaardappelen. Besprenkel met de olijfolie en leg er de takjes tijm bij. Kruid met peper en zout. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Hak de salie fijn. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Smelt de boter in een pan en voeg het varkenshaasje toe. Kleur het rondom aan.
  3. Haal de bakplaat met de groenten uit de oven, schuif de groenten naar opzij, zodat het varkenshaasje erbij kan liggen. Zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  4. Neem de pan waarin je het vlees gebakken hebt en zet opnieuw op het vuur. Strooi er de bloem over en meng goed. Voeg per persoon 100 milliliter water en de mosterd toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Voeg de salie toe. Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken. Breng de vleessaus op smaak met peper en zout.
  5. Haal het vlees en de groenten uit de oven. Snij het varkenshaasje in plakjes. Schep de groenten op borden en schik er de plakjes varkenshaasje bij. Schenk er de vleesjus over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 796.23 kcal
Koolhydraten 67.71 g
waarvan suikers 8.98 g
Vet 36.42 g
waarvan verzadigd 13.86 g
Proteïnen 43.91 g
Vezels 15.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin