Varkenshaasje met groenten en aardappelen uit de oven

30 MIN
2 personen
Varkenshaasje met groenten en aardappelen uit de oven

Hebben jullie zin in een echt lekker bordje kost van bij ons? Dan gaan we je heel blij maken met dit zalige varkenshaasje met groentjes en krielaardappelen uit de oven! Daarbij komt nog een heerlijke vleesjus met salie en mosterd. Dit gaat zo hard smaken...

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 2 sjalotten
  • 400 g krielaardappelen
  • 2 takjes tijm
  • 10 g salie
  • 300 g varkenshaasje
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • 1 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en snij in de lengte in 4 en snij dan in stukjes van 2 centimeter. Schil de pastinaak en snij in blokjes. Pel de sjalotten en snij ze in vier. Halveer de krielaardappelen. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de pastinaak, sjalot, wortelen en krielaardappelen. Besprenkel met de olijfolie en leg er de takjes tijm bij. Kruid met peper en zout. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Hak de salie fijn. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Smelt de boter in een pan en voeg het varkenshaasje toe. Kleur het rondom aan.
  3. Haal de bakplaat met de groenten uit de oven, schuif de groenten naar opzij, zodat het varkenshaasje erbij kan liggen. Zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  4. Neem de pan waarin je het vlees gebakken hebt en zet opnieuw op het vuur. Strooi er de bloem over en meng met de gesmolten boter. Voeg per persoon 100 milliliter water en de mosterd toe. Meng goed en roer de aanbaksels los. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Voeg de salie toe. Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken. Breng de vleessaus op smaak met peper en zout.
  5. Haal het vlees en de groenten uit de oven. Snij het varkenshaasje in plakjes. Schep de groenten op borden en schik er de plakjes varkenshaasje bij. Schenk er de vleesjus over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 786.33 kcal
Koolhydraten 66.15 g
waarvan suikers 7.51 g
Vet 36.36 g
waarvan verzadigd 13.86 g
Proteïnen 43.61 g
Vezels 14.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin