Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel in plakjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet). Snijd de paprika in reepjes van 1 cm. Snijd ook de champignons in 4, grotere exemplaren snijd je in 6.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime stoofpot en fruit de ui en knoflook zo’n 2 min., tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe (zie tip) en bak rul door het met een vork in kleine stukken te prakken. Voeg de stukjes wortel, paprika en champignons toe aan de stoofpot. Roerbak het geheel nog zo’n 2 min. op middelhoog vuur.
Giet de tomatenpulp en 100 ml water bij het gehakt en de groenten. Verkruimel er de bouillon over en kruid met de Italiaanse kruiden en (optioneel) het paprikapoeder. Meng goed. Zet een deksel op de pot en laat nog zo’n 10 min. zachtjes sudderen op een laag vuur. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente.
Giet de spaghetti af. Serveer met een flinke lepel van de tomatensaus. Werk af met de geraspte kaas. Smakelijk!
TIP: Maak een leuke variant op deze spaghetti en rol kleine balletjes van het gehakt. Meng er ook wat geraspte kaas onder, zo smaken ze extra lekker.