Grillkaas met stoemp met gekaramellisseerde rode ui en sperzieboontjes

30 MIN
2 personen
Grillkaas met stoemp met gekaramellisseerde rode ui en sperzieboontjes

Op zoek naar een origineel vegetarisch gerecht dat hoog scoort op de comfort food schaal? Dan moet je beslist deze grillkaas met een stoemp met gekaramellisseerde rode ui en sperzieboontjes erbij op het menu zetten. In een half uurtje klaar en smullen maar!

Ingrediënten

  • 2 rode ui
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 sjalot
  • 300 g sperziebonen
  • 200 g grillkaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl wittewijnazijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode ui in ringen. Smelt de helft van de boter in een grote pan en voeg de rode ui ringen toe. Laat op een zacht vuur karamelliseren, dit duurt 10-15 minuten. Schep regelmatig om. Kruid met peper en zout. Schep dan uit de pan.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Snij de sjalot fijn. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en kook de sperzieboontjes 7 minuten. Giet af.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in de pan waarin je de rode ui gestoofd hebt en voeg de sjalot toe. Stoof voor 3 minuten en voeg dan de boontjes toe. Roerbak ze 2 minuten op hoog vuur. Voeg de wittewijnazijn toe, roer goed om en haal de boontjes van het vuur. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Snij de grillkaas in plakjes. Veeg de pan waarin je de boontjes gebakken hebt even schoon met keukenpapier en verhit de rest van de olijfolie. Bak de plakjes grillkaas 3-4 minuten per kant.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, 3/4de van de rode ui, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Serveer de stoemp met de grillkaas, de rest van de rode ui en de gestoofde sperziebonen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 913.23 kcal
Koolhydraten 63.95 g
waarvan suikers 12.84 g
Vet 56.32 g
waarvan verzadigd 28.37 g
Proteïnen 33.27 g
Vezels 15.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin