Gevulde paprika's met spinazie, ricotta en volkoren penne

30 MIN
2 personen
Gevulde paprika's met spinazie, ricotta en volkoren penne

Spinazie met ricotta is een zalige combinatie! Vaak om cannelloni te vullen, maar wij hebben graag wat meer groentjes en vullen er dus paprika's mee. Daarbij komen gepofte kerstomaatjes en volkoren penne. Lekker licht en voedzaam!

Ingrediënten

  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g spinazie
  • 250 g ricotta
  • 1 kl chilivlokken
  • 200 g volkoren penne
  • 125 g kerstomaten
  • 2 kl olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Hak de spinazie grof.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook en ui toe. Stoof 4 minuten en voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot die geslonken is.
  3. Doe de ricotta in een kom. Voeg de gestoofde spinazie toe. Kruid royaal met peper en zout. Voeg de chilivlokken toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Meng alles goed. Vul de paprika's op met deze vulling.
  4. Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie. Leg er de paprika's in. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af.
  6. Doe de kerstomaten in de pan waarin je de spinazie gestoofd heb en voeg per persoon 2 eetlepels water toe. Zet op het vuur en roerbak 2-3 minuten. Kruid met peper en zout.
  7. Serveer de gevulde paprika's met de kerstomaten en de volkoren penne.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 710.24 kcal
Koolhydraten 88.74 g
waarvan suikers 21.3 g
Vet 23.35 g
waarvan verzadigd 10.91 g
Proteïnen 26.58 g
Vezels 18.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin