Vegan burger met stroganoffsaus en frisse salade met notencrunch

30 MIN
2 personen
Vegan burger met stroganoffsaus en frisse salade met notencrunch

We maakten een veggie versie van een klassieker: vegan burgers met een heerlijk romige stroganoffsaus. Daarbij serveren we een frisse salade met paprika, veldsla en geroosterde pecannoten. Low-carb genieten van dit vullende veggie gerecht.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 100 g veldsla
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 2 takjes tijm
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g pecannoten
  • 2 vegan burgers
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode ui in halve ringen. Verhit 1/3 van de olijfolie in een grote pan en voeg de rode ui toe. Laat 5 minuten stoven.
  2. Was de veldsla en laat goed uitlekken.
  3. Pers de knoflook. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in kwartjes. Snij de rode paprika in reepjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op.
  4. Voeg 1/3 van de olijfolie, knoflook, champignons, de rode paprika, de helft van de tijm en het gerookt paprikapoeder toe aan de pan met de rode ui. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten bakken, roer regelmatig.
  5. Voeg de groentebouillon toe en laat voor de helft inkoken. Schep goed om en roer er dan de lichte room en de rest van de tijm door.
  6. Hak de pecannoten grof. Rooster ze kort in een antikleefpan zonder vetstof. Haal ze uit de pan en hou opzij.
  7. Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan en bak de vegan burgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  8. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  9. Meng de veldsla met de dressing. Verdeel daarover de gehakte geroosterde pecannoten.
  10. Serveer de vegan burger met de stroganoffsaus en daarbij de frisse salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 755.84 kcal
Koolhydraten 38.82 g
waarvan suikers 13.74 g
Vet 58.34 g
waarvan verzadigd 13.73 g
Proteïnen 13.43 g
Vezels 8.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin