Rode poon met courgettespaghetti en tomaat-korianderdressing

25 MIN
4 personen
Rode poon met courgettespaghetti en tomaat-korianderdressing

Een heerlijk licht en origineel gerecht met vis van het jaar: rode poon. Samen met courgettespaghetti en een frisse tomaat-korianderdressing. Lekker feestelijk!

Ingrediënten

  • 8 rode poonfilets
  • 3 courgettes
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 10 g koriander
  • 1 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 2 kl balsamico, witte
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng 2 eetlepels olijfolie, het limoensap en -zeste en de sojasaus tot een marinade. Leg de rode poonfilets hier 30 minuten in. Draai regelmatig om.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak courgettespaghetti met behulp van een spiraalsnijder of mandoline. Leg in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.
  3. Snij de sjalot fijn. Snij de tomaten in fijne blokjes. Hak de koriander fijn. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en witte balsamico. Kruid met peper en zout. Meng alles goed door elkaar tot een dressing.
  4. Verhit de boter in een hete pan. Bak de gemarineerde poon, met de velkant eerst. Maak een bedje van de courgettespaghetti en schik hier de rode poonfilets op. Werk af met de tomaten-koriandervinaigrette.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 457.18 kcal
Koolhydraten 16.4 g
waarvan suikers 14.17 g
Vet 27.35 g
waarvan verzadigd 4.6 g
Proteïnen 33.64 g
Vezels 3.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin