Bloemkoolrisotto met gerookte zalm

35 MIN
2 personen
Bloemkoolrisotto met gerookte zalm

Deze risotto met bloemkool is heerlijk zacht van smaak. Je kookt de bloemkoolroosjes eerst half gaar en dat kookvocht gebruik je dan als bouillon om de risotto mee te maken, handig toch? De zoute gerookte zalm contrasteert goed en lente-ui zorgt voor fraîcheur. Perfect comfort food dat je zo naar binnen lepelt!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g bloemkool
  • 130 g risottorijst
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g gerookte zalm
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de bloemkool in kleinere roosjes.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesneden ui en de knoflook zachtjes voor 7-9 minuten.
  3. Breng ondertussen 250 milliliter water per persoon aan de kook en kook de bloemkoolroosjes 6 minuten. Giet af maar vang het kookvocht op.
  4. Verhoog het vuur en voeg de risottorijst bij de ui. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Schep regelmatig om tot de wijn helemaal verdampt is.
  5. Verlaag het vuur opnieuw en voeg een soeplepel van de bloemkoolbouillon toe. Roer goed en voeg een volgende soeplepel bouillon toe wanneer bijna al het vocht verdampt is. Voeg na 10 minuten de voorgekookte bloemkoolroosjes toe. Blijf bouillon toevoegen, tot alles is opgenomen en roer heel regelmatig om. Kruid goed met peper en zout.
  6. Snij de lente-ui in ringen en snij de gerookte zalm in reepjes.
  7. Proef of de risottorijst gaar is. Roer er de geraspte kaas en de lente-uitjes door. Serveer met de reepjes gerookte zalm erbovenop.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 578.23 kcal
Koolhydraten 62.49 g
waarvan suikers 10.64 g
Vet 19.9 g
waarvan verzadigd 5.52 g
Proteïnen 23.93 g
Vezels 6.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin