Risotto met bloemkool, citroen en zeebaars

30 MIN
2 personen
Risotto met bloemkool, citroen en zeebaars

Dit is risotto, Zuid-Italië stijl! Heerlijke frisse citroenrisotto met net beetgare roosjes bloemkool, heerlijk met een lekker stukje gebakken zeebaars erbij! Je woont je zo op een terrasje aan de Middellandse zee! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g bloemkool
  • 1 groentebouillonblokje
  • 130 g risottorijst
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ citroen
  • 2 zeebaarsfilets
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de bloemkool in kleine roosjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesneden ui en knoflook zachtjes voor 7-9 minuten.
  3. Breng 200 milliliter water per persoon aan de kook en los er de groentebouillon in op. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat 5 minuten koken. Schep de bloemkoolroosjes er met een schuimspaan uit en hou apart.
  4. Verhoog het vuur onder de kookpot met de ui en knoflook. Voeg de risottorijst toe en roerbak gedurende 2 minuten op hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de witte wijn erbij en laat volledig verdampen.
  5. Draai het vuur weer lager en voeg een pollepel bouillon toe. Roer goed en voeg telkens een nieuwe pollepel bouillon toe wanneer de bouillon bijna verdampt is. Roer er na 15 minuten ook de bloemkoolroosjes door. Na ongeveer nog 5 minuten is de risottorijst gaar.
  6. Snij de peterselie fijn. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  7. Dep de zeebaarsfilets droog en kruid met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de zeebaarsfilets 2 minuten aan elke kant.
  8. Roer de peterselie en citroenzeste door de risotto. Voeg naar smaak citroensap toe. Schep in kommetjes en bedruppel met de extra vierge olijfolie, leg er de zeebaarfilets bij en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 718.7 kcal
Koolhydraten 63.2 g
waarvan suikers 10.58 g
Vet 27.14 g
waarvan verzadigd 4.91 g
Proteïnen 42.15 g
Vezels 7.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin