Risotto met asperges en zalm

40 MIN
2 personen
Risotto met asperges en zalm

Aaah, risotto! Wie houdt er niet van een heerlijke kom dampende romige rijst met lekker veel parmezaan?

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel selder
  • 120 g groene asperges
  • 1 visbouillonblokje
  • 130 g risottorijst
  • 100 g gerookte zalm
  • 10 g bladpeterselie
  • 40 g parmezaan
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • 2 kl boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de stengel selder in fijne blokjes. Snij het harde uiteinde van de groene asperges en snij ze dan in stukjes, maar laat de kopjes wat langer.
  2. Breng per persoon 400 milliliter water aan de kook en laat er het blokje visbouillon in oplossen.
  3. Verhit de olijfolie in een brede antikleefpan en stoof de fijngesneden ui, de knoflook en de selder hierin aan op een heel zacht vuurtje. Dit duurt 10 minuten.
  4. Draai het vuur hoger en voeg de rijst toe. Laat de rijst 1 minuut hard bakken, totdat ze 'doorzichtig' begint te worden. Blus met de witte wijn en laat helemaal inkoken. Voeg nu een soeplepel van de visbouillon en draai het vuur terug lager. Roer goed. Als de bouillon opgenomen is, voeg je opnieuw 1 schep bouillon toe. Voeg nu ook de asperges toe. Roer heel regelmatig en blijf bouillon toevoegen als het vocht opgenomen is. Kruid met peper en zout.
  5. Snij de gerookte zalm in reepjes en hak de bladpeterselie fijn.
  6. Na 20 minuten zou je risotto gaar moeten zijn. Proef en voeg eventueel nog wat extra bouillon toe. Als de risotto gaar is, haal de pan van het vuur en voeg 3/4 van de geraspte parmezaan en de boter toe. Zet een deksel op de pan en laat 1 minuut rusten. Voeg de fijngehakte peterselie toe en rasp de zeste van de citroen over de pan. Pers een halve citroen uit over de risotto. Kruid met peper en zout. Roer goed om.
  7. Serveer de risotto in borden, met de reepjes zalm erover gedrapeerd en de rest van de parmezaan erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 652.73 kcal
Koolhydraten 61.05 g
waarvan suikers 7.22 g
Vet 27.75 g
waarvan verzadigd 10.33 g
Proteïnen 25.67 g
Vezels 4.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin