Risotto met lengfilet en venkel

35 MIN
2 personen
Risotto met lengfilet en venkel

Risotto, vis en venkel is een match made in heaven! Of toch in Italië... en dat komt wat ons betreft dicht in de buurt! Een heerlijk bordje comfort food met restaurantallures! Verwen jezelf en je tafelgast(en) met deze topper van formaat.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 venkel
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 130 g risottorijst
  • 2 lengfilets
  • 30 g Grana Padano
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 100 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de venkel in kleine stukjes. Hou de groene venkeltopjes bij.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngehakte ui, venkel en de knoflook zachtjes voor 7-9 minuten.
  3. Breng ondertussen 300 milliliter water per persoon aan de kook en los hierin de kippenbouillon op.
  4. Verhoog het vuur en voeg de risottorijst bij de ui. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Schep regelmatig om tot de wijn helemaal verdampt is.
  5. Verlaag het vuur opnieuw en voeg een soeplepel van de kippenbouillon toe. Roer goed en voeg een volgende soeplepel kippenbouillon toe als bijna al het vocht verdampt is. Blijf dit herhalen tot alle bouillon opgenomen is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Blijf heel regelmatig roeren. Kruid goed met peper en zout.
  6. Verhit de boter in een antikleefpan. Dep de visfilets droog en kruid met peper en zout. Bak de visfilets 3 minuten aan elke kant in bruisende boter.
  7. Haal de risotto van het vuur en roer er de Grana Padano door. Laat de risotto nog 1 minuut rusten onder deksel. Serveer de risotto met de lengfilet erbovenop. Giet de boter van de pan over de vis. Werk af met venkeltopjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 695.13 kcal
Koolhydraten 65.57 g
waarvan suikers 6.41 g
Vet 25.77 g
waarvan verzadigd 12.69 g
Proteïnen 38.11 g
Vezels 5.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin