Rillette van paddenstoelen

30 MIN
4 personen
Rillette van paddenstoelen

Een klassieke rillette wordt van vlees gemaakt, maar deze vegetarische variant van paddenstoelen is even lekker. Perfect voor bij de aperitief met Kerst.

Ingrediënten

  • 200 g bospaddenstoelen, fijngehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el citroensap
  • 1 el cognac
  • 125 g boter
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el dragon, fijngehakt
  • peper en zout
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui glazig in 20 gram boter. Voeg de knoflook en de gedroogde tijm toe. Laat even meebakken.
  2. Voeg dan de bospaddenstoelen toe. Laat 5 minuten stoven op een zacht vuurtje. Blus met de cognac en het citroensap. Laat de alcohol verdampen en haal de pan van het vuur.
  3. Roer de dragon en de peterselie door de paddenstoelen mengeling. Kruid bij met peper en zout en laat afkoelen.
  4. Laat de boter zacht worden en roer door het paddenstoelenmengsel. Schep het mengsel in een afsluitbare bokaal en laat 2 dagen opstijven in de koelkast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 280.93 kcal
Koolhydraten 6.56 g
waarvan suikers 2.52 g
Vet 26.2 g
waarvan verzadigd 16.93 g
Proteïnen 2.92 g
Vezels 2.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin