Crème brulée

170 MIN
4 personen
Crème brulée

Crème brûlée is een typisch Frans dessert, waarbij een heerlijke vanillepudding afgewerkt met een krokant laagje gekaramelliseerde suiker.

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 200 ml room
  • 200 ml sojamelk
  • 4 kl suiker
  • 2 el zoetstof, hittebestendige
  • 1 vanillestokje

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 125 °C.
  2. Schraap het merg uit het vanillestokje.
  3. Breng de room samen met de sojamelk, het vanillemerg en -stokje aan de kook. Verlaag het vuur en laat trekken. Roer af en toe om. Verwijder na 5 minuten het stokje en haal van het vuur.
  4. Klop de 4 eidooiers samen met de zoetstof tot een romige massa. Voeg er voorzichtig en al roerend met een garde de warme room aan toe.
  5. Verdeel het mengsel over vier lage schaaltjes en zet 45 minuten in de oven. Verleng de baktijd indien ze nog vloeibaar zijn. Zet nadien minstens twee uur afgedekt in de koelkast.
  6. Verdeel de suiker over de schaaltjes. Laat karameliseren met een crème brulée brander. Dien meteen op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 275.55 kcal
Koolhydraten 8.07 g
waarvan suikers 7.84 g
Vet 24.88 g
waarvan verzadigd 11.59 g
Proteïnen 5.87 g
Vezels 0.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin