Pate van kippenlever

15 MIN
4 personen
Pate van kippenlever

Paté, je zou er misschien niet snel zelf aan beginnen, maar deze paté van kippenlevertjes is echt gemakkelijk en snel klaar. Heerlijk op een toastje!

Ingrediënten

  • 500 g kippenlevers
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, grof gehakt
  • 250 ml slagroom
  • 1 klontje boter
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof in een pot de ui, de knoflook en het laurierblad aan in wat boter. Voeg er de kippenlever bij en bak goudbruin.
  2. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Mix met een handmixer tot een fijne puree. Schenk het geheel over in een klein bakblik en dek af met folie.
  3. Laat minstens 24 uur opstijven in de koelkast alvorens te serveren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 433.96 kcal
Koolhydraten 6.43 g
waarvan suikers 3.87 g
Vet 32.15 g
waarvan verzadigd 17.15 g
Proteïnen 30.22 g
Vezels 1.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin