Omgekeerde pruimencake

100 MIN
8 porties
Omgekeerde pruimencake

In de herfst zijn pruimen heerlijk zoet en passen ze perfect in al je gebak. Een omgekeerde pruimencake is heel makkelijk te maken en puur genieten!

Ingrediënten

  • 7 pruimen, ontpit en in schijfjes
  • 4 el pruimenconfituur
  • 200 g bloem
  • 15 g bakpoeder
  • 2 eieren
  • 180 ml melk
  • 150 g rietsuiker
  • 150 g boter
  • 1 kl vanille-extract
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Smelt in een steelpan 50 gram boter en 50 gram rietsuiker. Roer de confituur erdoor. Laat 3 minuten sudderen tot de suiker volledig is opgelost.
  3. Giet het mengsel in een beboterde taartvorm, met bakpapier bekleed, en laat afkoelen. Schik de pruimen op de bodem. Zet opzij.
  4. Klop de overige boter en suiker licht en luchtig. Voeg de eieren één voor één toe, alsook de vanille, tot alles goed gemengd is. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Giet dan de melk erbij en meng tot een glad beslag.
  5. Giet het cakebeslag over de pruimen. Bak de cake 40 minuten. Laat 30 minuten afkoelen in de vorm. Draai daarna de cake om en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 377.59 kcal
Koolhydraten 48.64 g
waarvan suikers 27.51 g
Vet 17.54 g
waarvan verzadigd 10.69 g
Proteïnen 5.64 g
Vezels 1.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin