Kersencake

90 MIN
12 porties
Kersencake

Deze feestelijke kersencake maak je makkelijk klaar en is een echte blikvanger. Het beste van al: de cake is echt niet moeilijk klaar te maken!

Ingrediënten

    Voor de cake

  • 150 g kersen, ontpit en in kwartjes
  • 315 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 350 ml melk
  • 300 g rietsuiker
  • 180 ml olie
  • 225 g boter
  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt
  • 1 snufje zeezout
  • Voor het glazuur

  • 50 g kersen
  • 300 g tagatesse
  • 340 g boter
  • 1 kl vanille-extract

BEREIDING

    De cake

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Meng de boter met de rietsuiker in een grote kom tot een luchtig beslag. Voeg de eieren, het vanillemerg, de bakpoeder en het zout toe. Giet er de melk, de bloem en de olie bij en meng tot een glad beslag.
  3. Spatel de kersen door het beslag en giet in een ingevette bakvorm. Plaats de cake in de oven en bak ze 25-30 minuten.
  4. Haal de cake uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
  5. Het glazuur

  6. Klop in een kom de tagatesse met de boter en het vanille-extract luchtig. Bestrijk de cake met dit mengsel en decoreer met nog wat verse kersen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 751.76 kcal
Koolhydraten 66.46 g
waarvan suikers 27.8 g
Vet 55.88 g
waarvan verzadigd 28.44 g
Proteïnen 5.97 g
Vezels 5.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin