Kersen clafoutis

60 MIN
6 porties
Kersen clafoutis

Een krieken clafoutis is een heerlijk klassiek Frans dessert. Serveer de clafoutis lauw warm met een bolletje ijs. Pure verwennerij!

Ingrediënten

  • 1 bokaal kersen op sap
  • 100 g bloem
  • 3 eieren
  • 300 ml melk
  • 100 g tagatesse
  • 30 g boter, zachte
  • 1 kl vanille-extract

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Giet de kersen af en doe ze in een beboterde bakvorm.
  3. Mix een beslag van de bloem, de eieren, de melk, de Tagatesse, de boter en de vanille. Schenk het geheel over de kersen in de bakvorm.
  4. Zet de clafoutis 50 minuten in de oven. Haal eruit en laat 15 minuten afkoelen. Serveer warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 242.54 kcal
Koolhydraten 40.97 g
waarvan suikers 15.55 g
Vet 7.74 g
waarvan verzadigd 3.81 g
Proteïnen 7.34 g
Vezels 5.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin