Ragout met gehaktballetjes en veel groenten

35 MIN
2 personen
Ragout met gehaktballetjes en veel groenten

Deze ragout is een stoofpotje met gehaktballetjes en zoete aardappel. Daarbij komen lekker veel groentjes, om er een echt vitaminebommetje van te maken, lekker!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 3 stengels selder
  • 300 g gemengd gehakt
  • 4 el panko
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 runderbouillonblokje
  • 100 g spinazie
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el maïszetmeel
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes van 1 centimeter. Schil de wortelen en snij in fijne plakjes. Snij de ui in plakjes. Snij de selder in boogjes.
  2. Doe het gehakt, de panko en het paprikapoeder in een kom. Meng goed en rol er met vochtige handen gehakballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Schep ze uit de pan en hou apart.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg de blokjes zoete aardappel toe. Kruid met zout en peper. Laat 3 minuten bakken op middelhoog vuur. Voeg dan de wortel, ui en selder toe. Laat 4-6 minuten bakken en schep regelmatig om.
  5. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe en laat 2 minuten meebakken. Blus de pan met 250 milliliter water per persoon. Verkruimel de bouillon over de pan en roer alles goed om. Voeg de gehaktballetjes en de spinazie toe. Schep goed om. Laat 5 minuten pruttelen. Hak de peterselie fijn.
  6. Meng het maïszetmeel met een scheutje water, roer goed los en voeg toe aan de pan. Roer goed om en laat nog 3 minuten indikken. Kruid met peper en zout en serveer, met fijngehakte peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 606.61 kcal
Koolhydraten 43.11 g
waarvan suikers 13.18 g
Vet 33.62 g
waarvan verzadigd 9.43 g
Proteïnen 31.04 g
Vezels 10.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin