Gehaktballetjes met geroosterde aardappelen en blackwellsaus

30 MIN
2 personen
Gehaktballetjes met geroosterde aardappelen en blackwellsaus

Blackwellsaus eten we meestal bij een stukje varkensvlees, maar waarom eens niet bij lekkere gehaktballetjes? De combinatie is zowel verrassend als overheerlijk, al zeggen we het zelf! Daarbij komen blokjes geroosterde aardappel en een frisse crunchy salade. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 10 g krulpeterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 little gems
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 el pickles
  • 1 brikje lichte room
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Je hoeft ze niet te schillen. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2/3 van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Hak de krulpeterselie fijn. Doe het gehakt in een mengkom, samen met de helft van het paneermeel, de helft van de fijngehakte peterselie en de mosterd. Kruid met peper en zout. Kneed met vochtige handen tot één geheel. Wanneer het gehakt nog te vochtig is, voeg de rest van het paneermeel toe. Rol er gelijke balletjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan, ongeveer 10 minuten. Schep de gehaktballetjes uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Maak ondertussen de blaadjes van de little gem los. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Zet de pan terug op het vuur en blus met per persoon 50 millliliter water. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij. Roer goed los en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus wat indikken en voeg de gehaktballetjes terug toe om nog even te laten doorwarmen.
  5. Schik de geroosterde aardappelen, de gebaktballetjes in de blackwellsaus en de little gem op borden. Druppel de dressing over de sla. Overstrooi met de rest van de peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 880.94 kcal
Koolhydraten 50.29 g
waarvan suikers 3.95 g
Vet 61 g
waarvan verzadigd 19.36 g
Proteïnen 32.76 g
Vezels 6.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin