Quinoabowl met honing-citroenkip en komkommernoedels

25 MIN
2 personen
Quinoabowl met honing-citroenkip en komkommernoedels

We gaan het niet ontkennen: we zijn fan van quinoa! Het is een heerlijk en toch gezond vulproduct, waar je heel lekkere 'bowls' mee kan maken. Vandaag maken we een versie met kippengehakt in een honing-citroensausje met daarbij frisse gemarineerde komkommernoedels. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • ½ kippenbouillonblokje
  • ½ citroen
  • 1 komkommer
  • 130 g quinoa
  • 1 stick honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 kl chilivlokken
  • 300 g kippengehakt
  • 1 sjalot
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el arachideolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el maïszetmeel
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook. Los er de kippenbouillon in op. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit.
  2. Maak slierten van de komkommer met een spiraalsnijder. Heb je die niet in huis? Trek lange linten van de komkommer met een dunschiller. Leg de linten op elkaar en snij in fijne reepjes. Meng de extra vierge olijfolie met per persoon 1 koffielepel citroensap. Kruid met peper en zout. Meng de dressing door de komkommernoedels en laat even trekken.
  3. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  4. Doe de rest van het citroensap en de zeste bij de kippenbouillon. Meng er ook de honing, sojasaus, het maïszetmeel en de chilivlokken door (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Dit is de saus. Hou nog even apart.
  5. Snij de sjalot fijn. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook.
  6. Verhit de arachideolie in een wok en voeg de sjalot toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan het kippengehakt toe. Roerbak 4 minuten. Voeg dan de knoflook en gember toe. Roerbak opnieuw 1 minuut en voeg dan de saus toe. Meng goed en laat 4 minuten pruttelen, tot de saus begint te dikken. Kruid met peper en zout. Roer de sesamzaadjes erdoor.
  7. Serveer de quinoa met de honing-citroenkip en de komkommernoedels.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 800.08 kcal
Koolhydraten 70.27 g
waarvan suikers 10.85 g
Vet 37.71 g
waarvan verzadigd 7.09 g
Proteïnen 47.12 g
Vezels 6.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin