Kipsaté's met pindasaus en komkommersalade

30 MIN
2 personen
Kipsaté's met pindasaus en komkommersalade

Lekker sappige stukjes gemarineerd vlees op een stokje, zalig! Heerlijk in combinatie met de lekker romige pindasaus, rijst en een frisse komkommersalade.

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 limoen
  • 100 ml kokosmelk
  • 3 el pindakaas
  • 1 komkommer
  • 3 lente-uitjes
  • 1 el vissaus
  • 4 satéprikker
  • 1 el arachideolie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de kipfilets in blokjes van 2 bij 2 cm.
  3. Pers de knoflook. Meng de geperste knoflook met de arachideolie, sojasaus en honing. Meng de kippenblokjes door deze marinade. Bedek met plastiekfolie en laat 15 minuten marineren in de koeling.
  4. Pers de limoen uit en doe de helft van het sap in een steelpannetje. Voeg de kokosmelk en pindakaas toe en meng door elkaar. Warm lichtjes op tot je een mooi sausje hebt.
  5. Trek de komkommer in lange linten met een dunschiller. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Meng de rest van het limoensap met de vissaus. Besprenkel de komkommerlinten en lente-ui met deze marinade en laat even staan.
  6. Rijg de stukjes gemarineerde kip aan de satéstokjes en bak ze in een antikleefpan. Serveer met de pindasaus, rijst en komkommersalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 815.74 kcal
Koolhydraten 84.92 g
waarvan suikers 22.1 g
Vet 32.99 g
waarvan verzadigd 12.94 g
Proteïnen 42.98 g
Vezels 4.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin