Gebakken feta met quinoa-tabouleh en yoghurtdressing

20 MIN
2 personen
Gebakken feta met quinoa-tabouleh en yoghurtdressing

Zin in een lekker, licht maar toch verrassend gerecht? Dan moet je zeker eens deze quinoa-tabouleh met gebakken feta proberen! Een munt-yoghurtdressing zorgt voor de fraîcheur. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 130 g quinoa
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 sjalot
  • ½ limoen
  • 10 g munt
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 2 kl za'atar
  • 200 g feta
  • 1 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  2. Snij de tomaten en komkommer in blokjes. Hak de bladpeterselie fijn. Snij de sjalot fijn. Meng de quinoa met de groenten en bladpeterselie. Kruid met peper en zout.
  3. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Pluk de blaadjes munt en hak fijn. Meng de yoghurt met de munt en het limoensap. Kruid bij met peper en zout. Dit is de yoghurtdressing.
  4. Meng de bloem met de za'atar. Dep de feta goed droog met keukenpapier en halveer. Wentel de feta door de bloem. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de feta op matig vuur, 3-4 minuten per kant. Keer heel voorzichtig om.
  5. Serveer de quinoa-tabouleh met de gebakken feta en de frisse yoghurtdressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 721.63 kcal
Koolhydraten 69.33 g
waarvan suikers 11.2 g
Vet 36.43 g
waarvan verzadigd 17.62 g
Proteïnen 31.19 g
Vezels 5.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin