Leg het deeg in de vorm en snij de randen bij. Prik er met een vork enkele gaatjes in een leg er en vel bakpapier over, met daarop een handvol droge erwten of bonen. Bak het deeg 15 minuten voor in de oven. Laat afkoelen.
Spoel de asperges en breek de harde uiteinden af.
Beleg de deegbodem met plakjes gerookte zalm en schik er de asperges op.
Klop de eieren schuimig met de room, de melk, peper, zout en nootmuskaat. Schenk het mengsel over de asperges. Verdeel er de mozzarella en gruyère over.
Klop de eidooier los met melk en smeer de randen ermee in.
Bak de quiche 20 minuten in de oven. Laat afkoelen en serveer.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.