Quiche met asperges en zalm

50 MIN
4 personen
Quiche met asperges en zalm

Ingrediënten

  • 175 g gerookte zalm
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 bussel groene asperge
  • 5 eieren
  • 1 eidooier
  • 400 ml room
  • 100 ml melk
  • 1 bol mozzarella, in blokjes
  • 100 g gruyère
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg het deeg in de vorm en snij de randen bij. Prik er met een vork enkele gaatjes in een leg er en vel bakpapier over, met daarop een handvol droge erwten of bonen. Bak het deeg 15 minuten voor in de oven. Laat afkoelen.
  3. Spoel de asperges en breek de harde uiteinden af.
  4. Beleg de deegbodem met plakjes gerookte zalm en schik er de asperges op.
  5. Klop de eieren schuimig met de room, de melk, peper, zout en nootmuskaat. Schenk het mengsel over de asperges. Verdeel er de mozzarella en gruyère over.
  6. Klop de eidooier los met melk en smeer de randen ermee in.
  7. Bak de quiche 20 minuten in de oven. Laat afkoelen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 963.89 kcal
Koolhydraten 29.31 g
waarvan suikers 7.77 g
Vet 77.78 g
waarvan verzadigd 37.75 g
Proteïnen 38.08 g
Vezels 2.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin