Vispannetje met bladerdeeg

50 MIN
4 personen
Vispannetje met bladerdeeg

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauw, in grove stukken
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 2 prei, in fijne ringen
  • 2 wortelen, in schijfjes
  • ½ el bloem
  • 250 ml room
  • 1 blokje groentebouillon
  • 20 g boter
  • boter
  • peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de wortelschijfjes 5 minuten in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Smelt de boter in een wok en roerbak de prei en de wortelschijfjes 5 tot 10 minuten.
  4. Neem een serveerring ter grootte van de te gebruiken ovenschoteltjes en druk 4 ronden uit het bladerdeeg
  5. Roer krachtig de bloem door de room en kruid met een verkruimeld groentebouillonblokje en peper.
  6. Verdeel over 4 ovenschoteltjes de vis met de gewokte groentjes en overgiet met de room. Dek af met een bladerdeeg en bestrijk met vloeibare boter.
  7. Bak de vispannetjes met bladerdeeg 25 minuten in een voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 890.12 kcal
Koolhydraten 53.9 g
waarvan suikers 12.55 g
Vet 58.79 g
waarvan verzadigd 29.79 g
Proteïnen 35.27 g
Vezels 6.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin