Witte asperge schuimsoep met garnaaltjes en toastje eiersalade

30 MIN
4 personen
Witte asperge schuimsoep met garnaaltjes en toastje eiersalade

Een origineel en verfijnd soepje met de koningin van de (Belgische) groenten: asperges! Pure luxe in je bord!

Ingrediënten

  • 150 g garnalen, gepeld
  • 4 sneden toastbrood
  • 500 g witte asperges, in gelijke stukken
  • 40 g bloem
  • 8 eieren
  • 1 eidooier
  • 100 ml slagroom
  • 2 el mayonaise
  • 1.2 l groentebouillon
  • 40 g boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • currypoeder
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de eieren hard en laat ze afkoelen onder koud water. Pel ze en duw ze met een vork fijn. Schep er de mayonaise onder en breng op smaak met de peterselie, wat peper en currypoeder. Roer alles goed om. Zet even weg in de koelkast.
  2. Breng de groentebouillon aan de kook en kook hierin de aspergestukken gaar. Schep ze uit het vocht en pureer ze in de blender.
  3. Smelt de boter in een soeppot en voeg er de bloem aan toe. Laat al roerend opwarmen en voeg er de bouillon aan toe. Laat doorkoken.
  4. Klop de slagroom half op en roer deze samen met de rest van de boter en de eidooier door de soep met een staafmixer. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de soep over 4 grote kommen en bestrooi met de garnalen.
  5. Besmeer de sneden toastbrood met de eiersalade. Serveer ze bij de soep.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 559.31 kcal
Koolhydraten 24.25 g
waarvan suikers 5.41 g
Vet 38.61 g
waarvan verzadigd 15.62 g
Proteïnen 29.11 g
Vezels 3.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin